יועץ בטיחות אש - שאלות

יועץ בטיחות אש

מחפשים יועץ בטיחות אש? לפני שאתם פונים ליועץ מוסמך, אנו ממליצים לכם לעבור על השאלות הנפוצות שיש בתחום, להבין קצת על סדר גודל המחירים, מה התהליך דורש, מהן סוגי העבודות ועוד פרטים חשובים שכדאי לכם לדעת לפני שאתם בוחרים את יועץ בטיחות האש הנכון עבורכם 

מכיוון שיש מגוון עבודות שיועץ לבטיחות אש יכול לעשות, קשה להצביע על מחירים קבועים. מה שכן ניתן לומר זה טווח לפי סוג העבודות. אם מדובר בעבודת ייעוץ בלבד שבדרך כלל כוללת בדיקות הכנה, המחירים מתחילים ממאות שקלים. אם מדובר בהכנה של תוכנית בטיחות אש, המחירים מתחילים באלפי שקלים ומשתנים בהתאם לנתוני המבנה. 

מגוון עסקים צריכים אישור לכיבוי אש כדי לקבל רישיון עסק. עסקים בתהליכי בנייה ועסקים שכבר קיימים; החל ממשרדים, מרכזים מסחריים, בתי חולים, מלונות, מבני תעשייה וכדומה.

טופס 4 מעיד על בטיחות המבנה. זהו טופס לאישור תחזוקה על פי התקן הישראלי. במקרים רבים, העירייה היא הגוף שחותם על הטופס, וזאת כמובן רק במידה והמבנה עומד בתנאים הנדרשים. בקישור הבא, תוכלו למצוא טפסים אחידים לרישוי עסקים וגמר בנייה מטעם כבאות והצלה לישראל

נתחיל מזה שרק יועץ בטיחות אש מוסמך יכול לקבוע את הדרישות המדויקות לאותו מבנה ספציפי. באופן כללי, הציוד הבסיסי הוא: ספרינקלרים (מתזים), מערכות לגילוי עשן, משאבות כיבוי, מנדפים ומפוחים ועוד.

עוד לפני שתפנו ליועץ בטיחות אש, תידרשו לעמוד במפרט הדרישות המקצועיות של רשות הכבאות וההצלה. לאחר מכן, תידרשו להגיש בקשה לרשות המקומית ובהמשך לצלוח את הביקורות החוזרות. פרטים נוספים ניתן למצוא במאמר הבא

 

יועץ בטיחות אש או ממונה בטיחות אש מוסמך אמור להכיר היטב את החוקים של מערך כיבוי האש ואף לעבוד איתם בשיתוף פעולה. היועץ אמור להעריך את הסיכונים במבנה, להכין תיקי שטח ופנים, להכין תוכנית בטיחות אש, לנהל היערכות לאש ועוד. פרטים נוספים אודות יצירת תוכנית לבטיחות אש ניתן למצוא פה

מטרת בדיקה זו היא לבחון את ההרמוניה והאינטגרציה בין מספר מערכות בטיחות אש מתקדמות, למשל: שחרור עשן, כיבוי אוטומטי, גילוי אש, מגנטים על הדלתות. על כלל המערכות לפעול באופן אחיד בשעת חירום. מערכות אלה חיוניות ליצירת נתיב מילוט ברור. בדיקה זו המתבצעת על ידי יועץ בטיחות אש מוסמך של "ש.ג בטיחות אש" ע"פ הוראות הכבאות.

יועץ כיבוי אש הוא בעצם שם נפרד ליועץ בטיחות אש. יש רבים שמחפשים את הביטוי "יועץ כיבוי אש" במקום "יועץ בטיחות אש". חברתנו ש.ג הנדסת בטיחות אש בעלת ניסיון וותק של עשרות שנים בייעוץ כיבוי אש ובייעוץ בטיחות אש.

ממונה הבטיחות הוא הגורם שאחראי לייעץ למעסיקים בכל הנוגע לחוקים, לתקנות ולתקנים בענייני בטיחות. ממונה הבטיחות יסייע למעסיקים ולאנשי הצוות הקשורים לניהול ותכנון בכל מה שנוגע לגיהות, בטיחות, הנדסת אנוש והבריאות התעסוקתית של עובדים במפעל ולקדם, וכן לקדם את התודעה בנושאים אלו.

כשאומרים "תיק שטח" מתכוונים לתיק שטח לכיבוי אש. תיק השטח יכיל את הנתונים שמאפשרים את ההתארגנות המהירה של צוותי החירום המקומי, וכן הכנה נאותה של כוחות הכיבוי וההצלה המוזנקים לאירוע שריפה.

יש עבודות בהן נדרשת הדרכת כיבוי אש בעבודה, אלא שאנחנו ממליצים לפנות אלינו ולקבוע הדרכות גם בעבודות שלא מחייבות. ודאי תרצו שלפחות פעם בשנה יהיה במיינסט של העובדים שלכם המחשבה על איך למנוע מקרה של שריפה, כיצד להימלט ואיך לנהוג.

יועץ בטיחות אש הינו אדם  מקצועי שסיים את הקורס "ממונה בטיחות אש". כמו כן, יועץ בטיחות אש, מחזיק בתעודת גמר קורס שמוכרת על-די המדינה. מלבד לשירות המקצועי, אצלנו בחברת ש.ג בטיחות אש דוגלים באנושיות, עמידה זמנים, שקיפות ושירותיות אין קץ.

בכל מקום עבודה צריך להיות מערך כיבוי אש שונה, שעל העובדים (לפחות חלקם) להכיר. מערך הכיבוי כולל שני צירים מרכזיים: הציר הטכני של כלל המכונות והציוד שנדרשים על-מנת לכבות שריפה או על מנת להתמודד עם שריפה (דלתות, פתחי איוורור, ספרינקלרים וכדומה), והציר האנושי: אחראי בטיחות אש והעובדים שצריכים לדעת מה לעשות במקרה של שריפה וכיצד למנוע אותה. כמובן, שישנם עוד גורמים ואלמנטים למערך כיבוי אש נכון, בנושא זה תוכלו לפנות אלינו וננסה לעזור בשמחה.

יועץ בטיחות אש